Duurzaam inzetbaar personeel

Duurzaam inzetbaar personeel

Je wilt het optimale uit je bedrijf halen. Uit jezelf en uit medewerkers. Door verstandig in te spelen op huidige ontwikkelingen. Door behendig om te gaan met kapitaal. Door met een krachtige toekomstvisie niet alleen naar morgen, maar ook naar de komende vijf jaar te kijken. Het liefst met duurzaam inzetbaar personeel die een scala aan vaardigheden bezit.

Daarom heb ik het Werkbaarheidsplatform ontwikkeld. Het Werkbaarheidsplatform is een onderdeel van het Wiel van Duurzame Inzetbaarheid. Mijn methodiek brengt de inzetbaarheid en vaardigheden van medewerkers op een breed vlak in kaart. Zowel binnen als buiten het bedrijf. Om jouw personeel duurzaam en flexibel in te zetten, voeren zij de verschillende rollen die ze in hun leven vervullen in op het Werkbaarheidsplatform. Aangevuld met de rol(len) binnen het bedrijf. En ook de competenties en vaardigheden die ze elders opdoen.

Voorbeeld verzuimpreventie

Werknemer A werkt al jaren binnen dezelfde functie. Vanwege omstandigheden kan hij of zij standaard werkzaamheden niet langer uitvoeren. Bijvoorbeeld vanwege een niet langer rendabele functie of vanwege arbeidsongeschiktheid. Het Werkbaarheidsplatform biedt inzicht in een scala aan vaardigheden, waardoor de werknemer wellicht wèl op een ander gebied kan worden ingezet. Dit biedt niet alleen perspectief bij verzuimpreventie, maar bespaart ook kostbare werving- en selectieprocedures. Het maakt personeel duurzaam en flexibel inzetbaar en zorgt voor meer betrokkenheid.

Neem contact op om de toepasbaarheid in jouw situatie te bespreken , bijvoorbeeld voor reorganisatie of outplacement.

Gezond ondernemen

Beschikt jouw onderneming al over duurzaam inzetbaar personeel? Ben je goed voorbereid op de toekomst? Gezien het steeds vaker wegvallen van staatsteun, is het goed om met het oog op morgen naar het bedrijfsleven te kijken. Dankzij het Werkbaarheidsplatform ben je klaar voor de toekomst en kan jouw onderneming tegen een stootje. Je creëert hiermee de ideale win-winsituatie tussen ondernemer en medewerker. Het resulteert in meer persoonlijke betrokkenheid, rendement, werkplezier en efficiëntie. Met als eindresultaat meer duurzaam en flexibel inzetbaar personeel en beter werkgeverschap. Dit is gezond ondernemen: het optimale uit je werknemers en jouw bedrijf te halen. Dat is mijn missie.