Eerste spoor coaching

Breng verzuimkosten omlaag.

Wat doe je als één van je medewerkers ziek wordt en blijkt dat dit langer dan 6 weken gaat duren? Voor de wet ben je dan verplicht om actie te ondernemen. Kom in actie. Niet alleen omdat de wetgever het voorschrijft. Door snel in gesprek te gaan vergroot je de kans op terugkeer in eigen of ander passend werk. Zo breng je je verzuimkosten omlaag.

Ga met elkaar in gesprek over wat er wél mogelijk is. Laat niet alleen de klachten leidend zijn voor de terugkeer naar werk. Is dit lastig voor je? Zet dan eerste spoor coaching in. Door eerste spoor coaching in te zetten vergroot je de kans op terugkeer in eigen en of ander werk. En behoud je de kans op een goede werkgevers-werknemersrelatie. Dit is vaak belangrijk, want jouw medewerker kan zijn eigen werk misschien niet meer doen, maar heeft wel veel kennis en knowhow. Door te wachten op de eerstejaarsevaluatie neemt de kans toe dat deze kennis samen met jouw medewerker afvloeit.

Met persoonlijke coaching in een passende omgeving zorg ik ervoor dat de medewerker zicht krijgt zijn of haar verzuimgedrag. En werken we aan een snelle terugkeer. Coaching kan plaatsvinden op het werk (coaching on the job) of in een andere passende omgeving.

Wat ik hierin voor je kan betekenen? Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden. Kijk ook eens bij de mogelijkheden van casemanagement.