Wiel van Duurzame Inzetbaarheid

Geld besparen door te investeren in duurzame inzetbaarheid.

Door te investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers kun je veel geld besparen. Mits je op de juiste elementen investeert!

Duurzame inzetbaarheid kent drie belangrijke sleutelelementen:

  • Gezondheid: de lichamelijke en geestelijke staat hebben om een (vooraf bepaalde) prestatie te leveren,
  • Kennis: weten wat je moet doen om een (vooraf bepaalde) prestatie te leveren,
  • Gedrag: houding en bereidheid om een (vooraf bepaalde) prestatie te leveren.

Het Wiel van Duurzame Inzetbaarheid geeft de verbinding tussen de sleutelelementen weer.

Met het Werkbaarheidsplatform geef je een rendementsvolle investering aan de sleutelelementen ‘Kennis’ en ‘Gedrag’. Doordat het Werkbaarheidsplatform de medewerker uitdaagt tot het nemen van eigenaarschap over inzetbaarheid, versterkt het de resultaten van interventies die gericht zijn op ‘Gezondheid’.

Werkbaarheidplatform Duurzaam en flexibel inzetbare medewerkers met het werkbaarheidsplatform

Duurzaamleveren betrokkenheid

Het Werkbaarheidsplatform geeft medewerkers een platform om hun kennis en deskundigheid vast te leggen en inzichtelijk en erkend te maken. Deze informatie kun je combineren met de kennis- en vaardigheidseisen van de interne werkprocessen. Dit levert hele stuurbare HR-data ten aanzien van medewerkersinzetbaarheid. Door medewerkers de ruimte en verantwoordelijkheid te geven, creëer je betrokkenheid.

Verzuim besparen door verzuimreductie

Door goed casemanagement voorkom je dat verzuim verzaken wordt. Je brengt je verzuimkosten terug door te zorgen dat mensen bij ziekte niet altijd persé thuis blijven. Door hen snel in te zetten op ander werk. Verkrijg inzicht in alternatieve inzetbaarheid met het Werkbaarheidsplatform.

Bereken je eigen verzuimkosten(besparing) met de verzuimcalculator van TNO.

Transitie besparen op transitiekosten

De Wet Werk en Zekerheid verplicht je in veel gevallen om medewerkers een vergoeding te geven wanneer je hen ontslaat: de transitievergoeding. Door te investeren in de arbeidsmobiliteit van medewerkers kun je besparen op transitiekosten. Hier zijn wettelijke voorwaarden aan verbonden. Neem contact op om deze voorwaarden voor jouw situatie te bespreken. Met de showcase van het Werkbaarheidsplatform kun je medewerkers eenvoudig en professioneel in je netwerk introduceren.

Innovatiekracht bieden innovatiekracht

Geef medewerkers een platform om hun kennis, ideeën en talenten te tonen. Maak gebruik van deze ‘verborgen’ kennis en versterk met deze innovatiekracht de slagkracht van je bedrijf. Het Werkbaarheidsplatform biedt medewerkers deze ruimte.

Teamsynergieleveren teamsynergie

Door voorkeursgedragstijlkenmerken van medewerkers te koppelen aan hun kennis en deskundigheid biedt het Werkbaarheidsplatform een helder inzicht in teamsamenstellingen. Met de showcase van het Werkbaarheidsplatform kun je de kwaliteit en slagkracht van projectteams op overtuigende en professionele wijze aan je opdrachtgevers presenteren.

Download de factsheet in PDF